het verhaal

Over mij

Ik ben Richard Mol en eigenaar van Grafverzorging Matahari, gevestigd in Puttershoek. De natuur heeft mij altijd gefascineerd. Ik ben graag buiten aan het werk en een van mijn hobby’s is tuinieren. Als ik aan het einde van de dag terugkijk naar de graven of urnen die door mij verzorgd zijn, geeft mij dat een voldaan en tevreden gevoel.

Eigen ervaring

Zelf ben ik vaak op de begraafplaats om het graf van mijn vader en zus te bezoeken en ik zorg er dan ook voor dat deze er verzorgd uitziet. Het is mij in de loop van de jaren opgevallen dat veel graven slecht zijn onderhouden, wat een verwaarloosd en troosteloos aanzicht geeft. Graven worden overwoekerd door onkruid, stenen hebben een groene aanslag en letters zijn niet meer te lezen. Ook zijn er graven waarbij af en toe nog wel een bloemetje of plantje wordt neergezet, maar na een korte periode staat die er dan weer verdord bij. Dat viel mij op en ik heb toen besloten om vanuit mijn vakgebied daarin iets te gaan ondernemen want ik weet dat een verzorgd graf ertoe doet.

Kennis

Ik heb mij verdiept in het verzorgen van graven. Alle expertise is hiervoor aanwezig. Vanuit dit perspectief en met de gedachte dat wij betekenisvol werk willen uitvoeren, kunnen wij voor elke portemonnee een voorstel voor grafbeplanting doen. De naam Grafverzorging Matahari komt voort uit het beeld van ondergaande zon. Matahari (zon in het Indonesisch) is iets krachtigs en geeft hoop en troost. Dit vinden wij een passende naam voor ons bedrijf.

Wie ben ik?

Richard Mol Grafverzorging Matahari

Richard Mol

Jarenlang ben ik actief geweest in het toerisme. Sinds 2020 ziet ook deze sector er anders uit. Dit heeft mij de kans gegeven om professioneel een geheel andere weg in te slaan. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de natuur, ben graag buiten en een van mijn hobby’s is tuinieren. Ik hecht er ook waarde aan om dankbaar werk te doen. Als ik nu aan het einde van de dag terugkijk naar de graven of urnen die ik heb verzorgd, dan geeft mij dat een voldaan en tevreden gevoel.

Scroll to Top